Tuli soov valmistada midagi magusat ning otsustasin, et
proovin teha panna cottat. Tegin seda esimest korda ning see tuli imemaitsev.
Kirjutan ka siia kasutatud retsepti.
Piim 3.5%
|
5 dl
|
||||
Rõõsk koor
35%
|
2 dl
|
||||
Suhkur
|
3 sl
|
||||
Vanillikaun
|
1 tk
|
||||
Sidrunimahl
|
1 tl
|
||||
Želatiin
|
15g
|
||||
|
|
|
|
||
Vaariakad
(värsked või külmutatud)
|
VALMISTAMINE:
1. Pane želatiin külma veega paisuma.
2. Kuumuta piim, lisa suhkur, lõika vanillikaun pooleks ja kraabi seemned terava noaga potti. Kui kauna ei ole, lisa pisut vanillsuhkrut.
3. Pigista želatiinilehtedest liigne vesi välja ja lahusta kuumas piimas. Keeta ei tohiks.
4. Vahusta koor. Ja vispelda kõik segamini, maitsesta sidrunimahla ja ülipeenelt riivitud -koorega. Kalla vormidesse ja aseta mõneks tunniks külma.
5. Kui sul on silikoonvormid, saad tarretise hiljem mõnusalt taldrikule kallutada
1. Pane želatiin külma veega paisuma.
2. Kuumuta piim, lisa suhkur, lõika vanillikaun pooleks ja kraabi seemned terava noaga potti. Kui kauna ei ole, lisa pisut vanillsuhkrut.
3. Pigista želatiinilehtedest liigne vesi välja ja lahusta kuumas piimas. Keeta ei tohiks.
4. Vahusta koor. Ja vispelda kõik segamini, maitsesta sidrunimahla ja ülipeenelt riivitud -koorega. Kalla vormidesse ja aseta mõneks tunniks külma.
5. Kui sul on silikoonvormid, saad tarretise hiljem mõnusalt taldrikule kallutada