Külastan tihti enda sugulasi ning alati kui lähen neile külla, siis on mul kombeks neile küpsetada erinevaid küpsetisi. Mulle väga meeldib küpsetada, just kooke ja torte, kuid kui ma seda teen, siis tavaliselt olen mina ka see, kes need lõpuni sööb. Seega üksinda kodus olles ma väga küpsetada ei taha. Sellegipoolest haaran ma võimalusest kinni ning küpsetan alati midagi põnevat kui külla lähen.
Üks minu lemmikutest kohvikutest on Võrus, Katariina alleel asuv Katariina Kohvik. Seal pakutakse erinevaid roogasid, pitsasid, saiakesi ning torte. Just üheks minu lemmikuks koogiks on seal Kama-Toorjuustu kook, mis on võrratult hea(soovitan kõigil seda proovida).
Olen juba kaua aega mõelnud, et tahaks seda kooki ise osata teha. Eelmine nädal oli mul võimalus seda teha, sest olin minemas sugulastele külla. Otsisin netis mõnusa retsepti ning katsetasin kohe järele. Kook oli VÕRRATULT hea ning maitses kõigile. Retsepti sain Helenahobi blogist: http://helenahobi.blogspot.com.ee/2012/07/kamakook.html, kuid tegin paar muudatust
Põhi:
1 väike pakk Digestive küpsiseid (200g)
ca 75 g võid
Täidis:
400 g toorjuustu
2 dl hapukoort
6 sl kamajahu
2 dl vahukoort
1 dl suhkrut
4 tl želatiini
4 sl vett
Kate:
1 väike pakk Digestive küpsiseid (200g)
ca 75 g võid
Täidis:
400 g toorjuustu
2 dl hapukoort
6 sl kamajahu
2 dl vahukoort
1 dl suhkrut
4 tl želatiini
4 sl vett
Kate:
100g kamašokolaadi
2dl piima/koort
Valmistamine:
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru saadud segu ümara lahtikäiva koogivormi põhja. Sega omavahel toorjuust, hapukoor ja kamajahu.Sega väikses topsis želatiin veega ja lase mõni minut paisuda, aseta tops kuumaveevanni ja sulata kuni želatiin muutub ühtlaseks vedelaks seguks, jahuta veidi. Vahusta koor suhkruga. Kalla jahtunud želatiinisegu pidevalt segades toorjuustusegu hulka. Viimasena lisa vahustatud koor. Kalla täidis jahtunud põhjale ja tõsta kook külmkappi tarduma (vähemalt 5 tunniks või üleööks). Enne serveerimist või kuni kook on tardunud, sulata veevannil sokolaad ning piim ning kalla segu koogile.