Otse põhisisu juurde

Mõnus Brita kook

Külastan tihti enda sugulasi ning alati kui lähen neile külla, siis on mul kombeks neile küpsetada erinevaid küpsetisi. Mulle väga meeldib küpsetada, just kooke ja torte, kuid kui ma seda teen, siis tavaliselt olen mina ka see, kes need lõpuni sööb. Seega  üksinda kodus olles ma väga küpsetada ei taha. Sellegipoolest haaran ma võimalusest kinni ning küpsetan alati midagi põnevat kui külla lähen.
 Üks minu lemmikutest kohvikutest on Võrus, Katariina alleel asuv Katariina Kohvik. Seal pakutakse erinevaid roogasid, pitsasid, saiakesi ning torte. Just üheks minu lemmikuks koogiks on seal Kama-Toorjuustu kook, mis on võrratult hea(soovitan kõigil seda proovida). 
 Olen juba kaua aega mõelnud, et tahaks seda kooki ise osata teha. Eelmine nädal oli mul võimalus seda teha, sest olin minemas sugulastele külla. Otsisin netis mõnusa retsepti ning katsetasin kohe järele. Kook oli VÕRRATULT hea ning maitses kõigile. Retsepti sain Helenahobi blogist: http://helenahobi.blogspot.com.ee/2012/07/kamakook.html, kuid tegin paar muudatust



Põhi:

1 väike pakk Digestive küpsiseid (200g)

ca 75 g võid


Täidis:

400 g toorjuustu

2 dl hapukoort

6 sl kamajahu

2 dl vahukoort

1 dl suhkrut

4 tl želatiini

4 sl vett

Kate:

100g kamašokolaadi
2dl piima/koort


Valmistamine:
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru saadud segu ümara lahtikäiva koogivormi põhja. Sega omavahel toorjuust, hapukoor ja kamajahu.Sega väikses topsis želatiin veega ja lase mõni minut paisuda, aseta tops kuumaveevanni ja sulata kuni želatiin muutub ühtlaseks vedelaks seguks, jahuta veidi.  Vahusta koor suhkruga. Kalla jahtunud želatiinisegu pidevalt segades toorjuustusegu hulka. Viimasena lisa vahustatud koor. Kalla täidis jahtunud põhjale ja tõsta kook külmkappi tarduma (vähemalt 5 tunniks või üleööks). Enne serveerimist või kuni kook on tardunud, sulata veevannil sokolaad ning piim ning kalla segu koogile.


Populaarsed postitused sellest blogist

Tervislik kõrvitsapüreesupp

Üks maitsvamaid mooduseid koduste kõrvitsate ärakasutamiseks on isuäratav ja tervislik püreesupp.  Kõrvits on uksumatult rikas meile oluliste antioksüdantide ja vitamiinide poolest, lisaks üks madalama kalorsusega köögivili. See tagasihoidlik koduses majapidamises kasvatav madala kalorsusega köögivili sisaldab A,C,E- vitamiine. Kõrvits on üks võimas looduslik antioksüdant, mida meie keha vajab, et säilitada tervislik nahk ning limaskestad.  Kõrvitsapüreesupi versioone on nii palju erinevaid, kuid mina otsustasin kõige tavalisema retsepti kasuks, mille leidsin Femini.ee kodulehelt. Koostisosad: 1 l vett 1 puljongikuubik 350 g kõrvitsat  79 g porgandit  90 g kartulit  60 g sibulat  Kõrvitsaseemned (vastavalt soovile) Pipar maitse järgi Valmistamine: Haki sibul,  kõrvits, porgand ja kartul peeneks.  Pruunista veidi paksupõhjalises potis sibul ja kõrvits, lisa vesi ning muud koostisained. Keeda õrnal tulel niikaua kuniks kõik pehme. ...

Lavaširullid

Populaarne ja lihtne valmistada ning äärmiselt palju erinevaid viise, kuidas teha. Ideaalne suupiste, kui külalised on tulekul. Koostisosad: 2 tortillat või  1 suur õhuke lavašš 100 g murulauguga maitsestatud toorjuustu  rohelist lehtsalatit Singitäidis: 50 g viilustatud sinki (peeneks hakitud) 50 g viilustatud juustu (peeneks hakitud)  1 tükeldatud tomat  2 dl paksemat majoneesi Valmistamine: Tortilla või lavašš laotatakse lauale. Ühele poolele määritakse õhuke kiht toorjuustu ja kaetakse salatilehtedega. Tükeldatud täidiseained segatakse omavahel ja määritakse pool segust salatilehtedele. Lavašš keeratakse hästi tihedalt rulli ja lõigatakse tükkideks. Võib kinnitada suupistetikkudega. Süüakse samal päeval, sest seistes muutub lavašš pehmeks. Hoitakse kuni serveerimiseni külmkapis kaanega karbis. Serveeri külmalt.

Brownie'i põhjaga toorjuustukook küpsisetaigna kattega

Kuna ma armastan toorjuustukooke ning šokolaadi, on see kook just minu, kui magusasõbra, vaieldamatu lemmik. Tegin selle koogi enda sünnipäevaks, see maitses kõigile. Kook on ise väga magus, kuid kook peabki olema magus! Ühe ampsuga saad sa mitu maitseelamust. INGREDIENTS BROWNIE : 115 g võid, ilma soolata 130g šokolaadinööpe 225g suhkrut 2  muna 60ml piima 120g jahu TOORJUUSTU KIHT: 540g toorjuustu, toatemperatuuril 150g suhkrut 3  muna 1  spl vanillisuhkrut 150g kreeka jogurtit COOKIE DOUGH LAYER: 115g võid, toatemperatuuril! 100g valget suhkrut 100g pruuni suhkrut 150g kondenspiima 1 spl vanillisuhkrut 120g jahu 1/2   tl soola 170g šokolaadinööpe BROWNIE : Kuumutage ahju 180 kraadini. Määrige lahtikäiv koogivorm võiga kokku. Sulatage või ja šokolaad kastrulis, madalal kuumusel, sageli segades. Lülitage kuumus välja ning laske jahtuda 5-10 minutit. Segamisnõusse lisage sulatatud šokolaadi segu, piim ja munad, vispeld...