Üks maitsvamaid mooduseid koduste kõrvitsate ärakasutamiseks on isuäratav ja tervislik püreesupp. Kõrvits on uksumatult rikas meile oluliste antioksüdantide ja vitamiinide poolest, lisaks üks madalama kalorsusega köögivili. See tagasihoidlik koduses majapidamises kasvatav madala kalorsusega köögivili sisaldab A,C,E- vitamiine. Kõrvits on üks võimas looduslik antioksüdant, mida meie keha vajab, et säilitada tervislik nahk ning limaskestad. Kõrvitsapüreesupi versioone on nii palju erinevaid, kuid mina otsustasin kõige tavalisema retsepti kasuks, mille leidsin Femini.ee kodulehelt.
Koostisosad:
1 l vett
1 puljongikuubik
350 g kõrvitsat
79 g porgandit
90 g kartulit
60 g sibulat
Kõrvitsaseemned (vastavalt soovile)
Pipar maitse järgi
Valmistamine:
Haki sibul, kõrvits, porgand ja kartul peeneks. Pruunista veidi paksupõhjalises potis sibul ja kõrvits, lisa vesi ning muud koostisained. Keeda õrnal tulel niikaua kuniks kõik pehme. Lisada võib juurde merevaiku 1 spl või parmesani juustu, et muuta supp kreemisemaks. Püreesupi kaunistamiseks tükeldasin kõrvitsaseemneid ning lisasin sibulat.