Otse põhisisu juurde

Salaamipitsa

Kellele meist ei maitseks pitsa? Minu jaoks on pitsa alati kindla peale minek. Pitsa tegemiseks on nii palju erinevaid võimalusi. Olen katsetanud kodus erinevaid pitsapõhjasid, kuid pole seni veel leidnud seda kõige õigemat. Sel korral läksin lihtsama vastupanu teed ning valmistasin pitsapõhja poes müüdavast pulbrist. Ühest pakist pulbrist sain mina kaks üsna suurt ringikujulist pitsat. Kasutasin Vilma õhukese pitsapõhja pulbrit. Katteks saab valida endae meelepäraseid komponente. Jagan Teiega ka oma pitsakastme retsepti.



Pitsakaste:

200 g vabalt valitud tomatipastat
1 küüslauguküüs
1 sibul
kuivatatud basiilikut
soola
pipart
suhkrut


Kate:

u 100 g salaamit
u 100 g šampinjone
u 50 g ananassi
125 g mozzarellat
200 g juustu
pitsamaitseaine



Valmistamine:

Valmista pitsapõhi pakendil toodud juhendi järgi või tee ise meelepärane pitsapõhi. Lisan alati ka põhjale umbes ühe teelusika täie kuivatatud basiilikut, see annab põhjale mõnusa maitse. Jäta tainas veidikeseks kerkima.
Kastme jaoks haki küüslauguküüs ning sibul. Pane tomatipasta väikese kastruliga pliidile. Lisa küüslauk ja sibul ning tunde järgi pipart, soola ja basiilikut. Hapukuse maandamiseks lisa ka veidike suhkrut. Lase kastmel mõnda aega madalal tulel podiseda, et maitsed ilusti välja tuleks.
Haki kõik pitsale katteks minevad komponendid väiksemateks tükkideks. 
Rulli taigen meelepärase suurusega ringiks. Põhja äärtesse pane mozzarellaviile ning keera sinna tainas ümber, et tekiksid pitsale servad. Nii ei jää pitsaservad liialt kuivaks. Lisa põhjale pitsakaste, juust ning endale meelepärased lisandid. Jäta veidi juustu ning mozzarellat ka kõige peale lisamiseks. Raputa pitsale peale veidi pitsamaitseainet.
Küpseta pitsat 200°C juures umbes 20 minutit.


Populaarsed postitused sellest blogist

Tervislik kõrvitsapüreesupp

Üks maitsvamaid mooduseid koduste kõrvitsate ärakasutamiseks on isuäratav ja tervislik püreesupp.  Kõrvits on uksumatult rikas meile oluliste antioksüdantide ja vitamiinide poolest, lisaks üks madalama kalorsusega köögivili. See tagasihoidlik koduses majapidamises kasvatav madala kalorsusega köögivili sisaldab A,C,E- vitamiine. Kõrvits on üks võimas looduslik antioksüdant, mida meie keha vajab, et säilitada tervislik nahk ning limaskestad.  Kõrvitsapüreesupi versioone on nii palju erinevaid, kuid mina otsustasin kõige tavalisema retsepti kasuks, mille leidsin Femini.ee kodulehelt. Koostisosad: 1 l vett 1 puljongikuubik 350 g kõrvitsat  79 g porgandit  90 g kartulit  60 g sibulat  Kõrvitsaseemned (vastavalt soovile) Pipar maitse järgi Valmistamine: Haki sibul,  kõrvits, porgand ja kartul peeneks.  Pruunista veidi paksupõhjalises potis sibul ja kõrvits, lisa vesi ning muud koostisained. Keeda õrnal tulel niikaua kuniks kõik pehme. ...

Toorjuustukook Marianne kommidega

Mulle meeldib väga erinevaid kooke valmistada. Varem arvasin alati, et soolased toidud õnnestuvad mul paremini, kuid viimasel ajal olen märganud ennast järjest enam kooke valmistamas. Toorjuustukoogid on minu lemmikud. Neid on nii lihtne valmistada ja nendega pole võimalik alt minna. Leidsin retseptiveebist Toidutare toorjuustukoogi retsepti, mis tundus minu jaoks huvitav. Otsustasin seda koheselt ise järgi proovida. Tegin retseptis paar muudatust. Näiteks soovitan põhja teha kahekordse kogusega. Samuti ei pea ma vajalikuks lisada toorjuustutäidisele suhkrut, sest Milka toorjuust on juba ise piisavalt magus. Põhi 150 g Digestive küpsiseid 50 g võid 30 g tumedat šokolaadi (70%-line) Täidis 525 g ehk 3 karpi Philadelphia Milka toorjuustu 2 dl rõõsk koort 70 g tumedat šokolaadi 70 g Marianne crushi või purustatud Marianne komme 0,5 tl vanillisuhkrut 5 želatiinilehte Kaunistuseks valget šokolaadi ja vaarikaid Valmistamine Purusta küpsised, kasutades g...

Lavaširullid

Populaarne ja lihtne valmistada ning äärmiselt palju erinevaid viise, kuidas teha. Ideaalne suupiste, kui külalised on tulekul. Koostisosad: 2 tortillat või  1 suur õhuke lavašš 100 g murulauguga maitsestatud toorjuustu  rohelist lehtsalatit Singitäidis: 50 g viilustatud sinki (peeneks hakitud) 50 g viilustatud juustu (peeneks hakitud)  1 tükeldatud tomat  2 dl paksemat majoneesi Valmistamine: Tortilla või lavašš laotatakse lauale. Ühele poolele määritakse õhuke kiht toorjuustu ja kaetakse salatilehtedega. Tükeldatud täidiseained segatakse omavahel ja määritakse pool segust salatilehtedele. Lavašš keeratakse hästi tihedalt rulli ja lõigatakse tükkideks. Võib kinnitada suupistetikkudega. Süüakse samal päeval, sest seistes muutub lavašš pehmeks. Hoitakse kuni serveerimiseni külmkapis kaanega karbis. Serveeri külmalt.