Kellele meist ei maitseks pitsa? Minu jaoks on pitsa alati kindla peale minek. Pitsa tegemiseks on nii palju erinevaid võimalusi. Olen katsetanud kodus erinevaid pitsapõhjasid, kuid pole seni veel leidnud seda kõige õigemat. Sel korral läksin lihtsama vastupanu teed ning valmistasin pitsapõhja poes müüdavast pulbrist. Ühest pakist pulbrist sain mina kaks üsna suurt ringikujulist pitsat. Kasutasin Vilma õhukese pitsapõhja pulbrit. Katteks saab valida endae meelepäraseid komponente. Jagan Teiega ka oma pitsakastme retsepti.
1 küüslauguküüs
1 sibul
kuivatatud basiilikut
soola
pipart
suhkrut
125 g mozzarellat
200 g juustu
pitsamaitseaine
Pitsakaste:
200 g vabalt valitud tomatipastat1 küüslauguküüs
1 sibul
kuivatatud basiilikut
soola
pipart
suhkrut
Kate:
u 100 g salaamit
u 100 g šampinjone
u 50 g ananassi125 g mozzarellat
200 g juustu
pitsamaitseaine
Valmistamine:
Valmista pitsapõhi pakendil toodud juhendi järgi või tee ise meelepärane pitsapõhi. Lisan alati ka põhjale umbes ühe teelusika täie kuivatatud basiilikut, see annab põhjale mõnusa maitse. Jäta tainas veidikeseks kerkima.
Kastme jaoks haki küüslauguküüs ning sibul. Pane tomatipasta väikese kastruliga pliidile. Lisa küüslauk ja sibul ning tunde järgi pipart, soola ja basiilikut. Hapukuse maandamiseks lisa ka veidike suhkrut. Lase kastmel mõnda aega madalal tulel podiseda, et maitsed ilusti välja tuleks.
Haki kõik pitsale katteks minevad komponendid väiksemateks tükkideks.
Rulli taigen meelepärase suurusega ringiks. Põhja äärtesse pane mozzarellaviile ning keera sinna tainas ümber, et tekiksid pitsale servad. Nii ei jää pitsaservad liialt kuivaks. Lisa põhjale pitsakaste, juust ning endale meelepärased lisandid. Jäta veidi juustu ning mozzarellat ka kõige peale lisamiseks. Raputa pitsale peale veidi pitsamaitseainet.
Küpseta pitsat 200°C juures umbes 20 minutit.