Käisin õhtustamas minule seni võõras kohas nimega “Taevas”.
See oli minu esimene kord seal ning otsustasin proovida kõrvitsapüreesuppi.
Olen ka ise varem seda kodus valmistanud ning seetõttu polnud see minu jaoks
täiesti uus toit. Pean tõdema, et mulle maitses rohkem selles pubis valmistatud
püreesupp, kui kodus. Seemned seal peal sobisid ideaalselt ning püree oli
mõnusalt kreemjas ja maitsekas. Käisin
peale esimest korda veel ka hiljem seal seda söömas, kuna hakkas mulle
väga meeldima.
Üks maitsvamaid mooduseid koduste kõrvitsate ärakasutamiseks on isuäratav ja tervislik püreesupp. Kõrvits on uksumatult rikas meile oluliste antioksüdantide ja vitamiinide poolest, lisaks üks madalama kalorsusega köögivili. See tagasihoidlik koduses majapidamises kasvatav madala kalorsusega köögivili sisaldab A,C,E- vitamiine. Kõrvits on üks võimas looduslik antioksüdant, mida meie keha vajab, et säilitada tervislik nahk ning limaskestad. Kõrvitsapüreesupi versioone on nii palju erinevaid, kuid mina otsustasin kõige tavalisema retsepti kasuks, mille leidsin Femini.ee kodulehelt. Koostisosad: 1 l vett 1 puljongikuubik 350 g kõrvitsat 79 g porgandit 90 g kartulit 60 g sibulat Kõrvitsaseemned (vastavalt soovile) Pipar maitse järgi Valmistamine: Haki sibul, kõrvits, porgand ja kartul peeneks. Pruunista veidi paksupõhjalises potis sibul ja kõrvits, lisa vesi ning muud koostisained. Keeda õrnal tulel niikaua kuniks kõik pehme. ...