See maitseelamus sisaldab mitmeid häid asju. Mustikad toetavad seedimist ja silmanägemist ning samuti aitavad need turgutada mälu ja ajutegevust. Kaerahelvestest saame rikkalikult ja organismile soodsas vahekorras süsivesikuid, väärtuslikke valke, kiudaineid, vitamiine ja mineraale. Eriti väärtuslikuks peetakse kaera lahustuvaid kiudaineid, mille toimel saame lahti hulgast halvast kolesteroolist ja hoiame vere suhkrusisalduse normis.
PÕHI
70 g Pehme või
1 dl Sukur
1 tl Vanillsuhkur
2 tk Väike muna
2.5 dl Täisterakaerahelbed
2.5 dl Nisujahu
TÄIDIS
3 dl Külmutatud või värsked mustikad
4 spl (Tuhk)suhkur
1 spl Kartulitärklis
Valmistamine
Hõõru või suhkruga pehmeks, sega hulka vanillsuhkur ja munad. Lisa kaerahelbed ja jahu, sega ühtlaseks tainaks. Vooderda 24 cm pirukavorm küpsetuspaberiga ja suru tainas vormi põhja, jättes u 2 cm kõrgused ääred. Torka kahvliga koogipõhja augud ja küpseta 200 kraadi juures u 15 minutiga küpseks.Katteks sega marjad tuhksuhkru ja kartulitärklisega. Külmutatud marju pole eelnevalt sulatada vaja. Kata pirukapõhi marjaseguga ja pane veel 10 minutiks ahju, et marjad pehmeneks ja suhkur sulaks.
PÕHI
70 g Pehme või
1 dl Sukur
1 tl Vanillsuhkur
2 tk Väike muna
2.5 dl Täisterakaerahelbed
2.5 dl Nisujahu
TÄIDIS
3 dl Külmutatud või värsked mustikad
4 spl (Tuhk)suhkur
1 spl Kartulitärklis
Valmistamine
Hõõru või suhkruga pehmeks, sega hulka vanillsuhkur ja munad. Lisa kaerahelbed ja jahu, sega ühtlaseks tainaks. Vooderda 24 cm pirukavorm küpsetuspaberiga ja suru tainas vormi põhja, jättes u 2 cm kõrgused ääred. Torka kahvliga koogipõhja augud ja küpseta 200 kraadi juures u 15 minutiga küpseks.Katteks sega marjad tuhksuhkru ja kartulitärklisega. Külmutatud marju pole eelnevalt sulatada vaja. Kata pirukapõhi marjaseguga ja pane veel 10 minutiks ahju, et marjad pehmeneks ja suhkur sulaks.