Otse põhisisu juurde

Brownie'i põhjaga toorjuustukook küpsisetaigna kattega

Kuna ma armastan toorjuustukooke ning šokolaadi, on see kook just minu, kui magusasõbra, vaieldamatu lemmik. Tegin selle koogi enda sünnipäevaks, see maitses kõigile. Kook on ise väga magus, kuid kook peabki olema magus!
Ühe ampsuga saad sa mitu maitseelamust.


INGREDIENTS

  • BROWNIE:
  • 115 g võid, ilma soolata
  • 130g šokolaadinööpe
  • 225g suhkrut
  • 2 muna
  • 60ml piima
  • 120g jahu

  • TOORJUUSTU KIHT:
  • 540g toorjuustu, toatemperatuuril
  • 150g suhkrut
  • 3 muna
  • 1 spl vanillisuhkrut
  • 150g kreeka jogurtit

  • COOKIE DOUGH LAYER:
  • 115g võid, toatemperatuuril!
  • 100g valget suhkrut
  • 100g pruuni suhkrut
  • 150g kondenspiima
  • 1 spl vanillisuhkrut
  • 120g jahu
  • 1/2 tl soola
  • 170g šokolaadinööpe



BROWNIE:
Kuumutage ahju 180 kraadini. Määrige lahtikäiv koogivorm võiga kokku.
Sulatage või ja šokolaad kastrulis, madalal kuumusel, sageli segades.
Lülitage kuumus välja ning laske jahtuda 5-10 minutit.
Segamisnõusse lisage sulatatud šokolaadi segu, piim ja munad, vispeldage kiiresti.
Segage jahu sisse. Valage tainas ettevalmistatud koogivormi  ühtlase kihina ning küpsetage 25 minutit.


TOORJUUSTU KIHT:
Vähendage ahju temperatuuri 160 kraadini.
Segage kõik toorjuustukoogi koostisosad kokku miksriga.
Valage toorjuustutainas küpsetatud brownie'i peale ning küpsetage 50minutit.
Eemaldage ahjust ja laske toatemperatuuril jahtuda 30 minutit kuni 1 tunni jooksul.
Asetage pann külmkapis 4 tunniks või üleöö, et see jahtub ja kindlustaks selle hämmastava juustukoogi konsistentsi.


KÜPSISETAINAS:
Segage miksri abil kokku või ja mõlemad suhkrud, kuni on kohev. Segage juurde kondenspiim ning vanillisuhkur, mõne aja pärast segage käsitsi sisse sool ja jahu. Lõpuks lisage sokolaadinööbid.
Kui kook on külmikus olnud paar tundi, asetage küpsisetainas juustukoogi peale.




Populaarsed postitused sellest blogist

Tervislik kõrvitsapüreesupp

Üks maitsvamaid mooduseid koduste kõrvitsate ärakasutamiseks on isuäratav ja tervislik püreesupp.  Kõrvits on uksumatult rikas meile oluliste antioksüdantide ja vitamiinide poolest, lisaks üks madalama kalorsusega köögivili. See tagasihoidlik koduses majapidamises kasvatav madala kalorsusega köögivili sisaldab A,C,E- vitamiine. Kõrvits on üks võimas looduslik antioksüdant, mida meie keha vajab, et säilitada tervislik nahk ning limaskestad.  Kõrvitsapüreesupi versioone on nii palju erinevaid, kuid mina otsustasin kõige tavalisema retsepti kasuks, mille leidsin Femini.ee kodulehelt. Koostisosad: 1 l vett 1 puljongikuubik 350 g kõrvitsat  79 g porgandit  90 g kartulit  60 g sibulat  Kõrvitsaseemned (vastavalt soovile) Pipar maitse järgi Valmistamine: Haki sibul,  kõrvits, porgand ja kartul peeneks.  Pruunista veidi paksupõhjalises potis sibul ja kõrvits, lisa vesi ning muud koostisained. Keeda õrnal tulel niikaua kuniks kõik pehme. ...

Toorjuustukook Marianne kommidega

Mulle meeldib väga erinevaid kooke valmistada. Varem arvasin alati, et soolased toidud õnnestuvad mul paremini, kuid viimasel ajal olen märganud ennast järjest enam kooke valmistamas. Toorjuustukoogid on minu lemmikud. Neid on nii lihtne valmistada ja nendega pole võimalik alt minna. Leidsin retseptiveebist Toidutare toorjuustukoogi retsepti, mis tundus minu jaoks huvitav. Otsustasin seda koheselt ise järgi proovida. Tegin retseptis paar muudatust. Näiteks soovitan põhja teha kahekordse kogusega. Samuti ei pea ma vajalikuks lisada toorjuustutäidisele suhkrut, sest Milka toorjuust on juba ise piisavalt magus. Põhi 150 g Digestive küpsiseid 50 g võid 30 g tumedat šokolaadi (70%-line) Täidis 525 g ehk 3 karpi Philadelphia Milka toorjuustu 2 dl rõõsk koort 70 g tumedat šokolaadi 70 g Marianne crushi või purustatud Marianne komme 0,5 tl vanillisuhkrut 5 želatiinilehte Kaunistuseks valget šokolaadi ja vaarikaid Valmistamine Purusta küpsised, kasutades g...

Lavaširullid

Populaarne ja lihtne valmistada ning äärmiselt palju erinevaid viise, kuidas teha. Ideaalne suupiste, kui külalised on tulekul. Koostisosad: 2 tortillat või  1 suur õhuke lavašš 100 g murulauguga maitsestatud toorjuustu  rohelist lehtsalatit Singitäidis: 50 g viilustatud sinki (peeneks hakitud) 50 g viilustatud juustu (peeneks hakitud)  1 tükeldatud tomat  2 dl paksemat majoneesi Valmistamine: Tortilla või lavašš laotatakse lauale. Ühele poolele määritakse õhuke kiht toorjuustu ja kaetakse salatilehtedega. Tükeldatud täidiseained segatakse omavahel ja määritakse pool segust salatilehtedele. Lavašš keeratakse hästi tihedalt rulli ja lõigatakse tükkideks. Võib kinnitada suupistetikkudega. Süüakse samal päeval, sest seistes muutub lavašš pehmeks. Hoitakse kuni serveerimiseni külmkapis kaanega karbis. Serveeri külmalt.