Otse põhisisu juurde

Klassikalised kohupiimakorbid

Mäletan, kuidas väiksena ema alati kohupiimakorpe küpsetas. Need maitsesid nii hästi. Lapsepõlvele mõeldes, tulevad mulle alati meelde soojad kohupiimakorbid külma piimaga. Niisiis otsustasin välja otsida oma ema retseptikogu ning tema retsepti järgi kohupiimakorpe valmistada. Ahjust saiakesi välja võttes, pettusin endas täielikult. Olin nii nördinud, sest need ei õnnestunud nii, nagu minu emal. Samas kiitis neid kogu minu pere ja need kadusid laualt imekiirelt.



Tainas

500 g jahu
2 dl piima
100 g suhkrut
25 g pärmi
100 g  võid
näpuotsaga soola

Täidis

500 g teralist kohupiima
1-1,5 tl vanillisuhkrut
80 g suhkrut
2 muna
2 spl jahu
soovi korral sidrunikoort ja -mahla

Valmistamine

Kuumuta piim koos võiga käesoojaks ehk umbes 37°, või ei pea täielikult ära sulama. Hõõru pärm koos suhkru ja soolaga ühtlaseks. Lisa tasahaaval segule juurde piim koos võiga, kuid ole ettevaatlik, et pärmiseeni ära ei tapaks. Vastasel juhul tainas ei kerki. Lisa vähehaaval juurde jahu. Sõtku tainast seni, kuni see käe ja kausi küljest lahti lööb. Lase taignal rätiku all soojas kohas umbes pool tundi kerkida.

Kui tainas kerkib, valmista täidis. Täidise valmistamiseks sega kõik komponendid ühtlaseks seguks. 
Kui tainas on kerkinud, vormi sellest ahjuplaadile pisikesed pallikesed ning jäta veidikeseks veel kerkima. Suru klaasipõhjaga pallidesse süvendid, kuhu panna kohupiimatäidis. Suru klaasiga põhi võimalikult õhukeseks. Õige kohupiimakorp on kohupiimane, mitte saiane! Täida süvendid kohupiimatäidisega. Küpseta korpe ahjus 200° juures umbes 12-15 minutit. Raputa peale tuhksuhkrut.







Populaarsed postitused sellest blogist

Tervislik kõrvitsapüreesupp

Üks maitsvamaid mooduseid koduste kõrvitsate ärakasutamiseks on isuäratav ja tervislik püreesupp.  Kõrvits on uksumatult rikas meile oluliste antioksüdantide ja vitamiinide poolest, lisaks üks madalama kalorsusega köögivili. See tagasihoidlik koduses majapidamises kasvatav madala kalorsusega köögivili sisaldab A,C,E- vitamiine. Kõrvits on üks võimas looduslik antioksüdant, mida meie keha vajab, et säilitada tervislik nahk ning limaskestad.  Kõrvitsapüreesupi versioone on nii palju erinevaid, kuid mina otsustasin kõige tavalisema retsepti kasuks, mille leidsin Femini.ee kodulehelt. Koostisosad: 1 l vett 1 puljongikuubik 350 g kõrvitsat  79 g porgandit  90 g kartulit  60 g sibulat  Kõrvitsaseemned (vastavalt soovile) Pipar maitse järgi Valmistamine: Haki sibul,  kõrvits, porgand ja kartul peeneks.  Pruunista veidi paksupõhjalises potis sibul ja kõrvits, lisa vesi ning muud koostisained. Keeda õrnal tulel niikaua kuniks kõik pehme. ...

Toorjuustukook Marianne kommidega

Mulle meeldib väga erinevaid kooke valmistada. Varem arvasin alati, et soolased toidud õnnestuvad mul paremini, kuid viimasel ajal olen märganud ennast järjest enam kooke valmistamas. Toorjuustukoogid on minu lemmikud. Neid on nii lihtne valmistada ja nendega pole võimalik alt minna. Leidsin retseptiveebist Toidutare toorjuustukoogi retsepti, mis tundus minu jaoks huvitav. Otsustasin seda koheselt ise järgi proovida. Tegin retseptis paar muudatust. Näiteks soovitan põhja teha kahekordse kogusega. Samuti ei pea ma vajalikuks lisada toorjuustutäidisele suhkrut, sest Milka toorjuust on juba ise piisavalt magus. Põhi 150 g Digestive küpsiseid 50 g võid 30 g tumedat šokolaadi (70%-line) Täidis 525 g ehk 3 karpi Philadelphia Milka toorjuustu 2 dl rõõsk koort 70 g tumedat šokolaadi 70 g Marianne crushi või purustatud Marianne komme 0,5 tl vanillisuhkrut 5 želatiinilehte Kaunistuseks valget šokolaadi ja vaarikaid Valmistamine Purusta küpsised, kasutades g...

Lavaširullid

Populaarne ja lihtne valmistada ning äärmiselt palju erinevaid viise, kuidas teha. Ideaalne suupiste, kui külalised on tulekul. Koostisosad: 2 tortillat või  1 suur õhuke lavašš 100 g murulauguga maitsestatud toorjuustu  rohelist lehtsalatit Singitäidis: 50 g viilustatud sinki (peeneks hakitud) 50 g viilustatud juustu (peeneks hakitud)  1 tükeldatud tomat  2 dl paksemat majoneesi Valmistamine: Tortilla või lavašš laotatakse lauale. Ühele poolele määritakse õhuke kiht toorjuustu ja kaetakse salatilehtedega. Tükeldatud täidiseained segatakse omavahel ja määritakse pool segust salatilehtedele. Lavašš keeratakse hästi tihedalt rulli ja lõigatakse tükkideks. Võib kinnitada suupistetikkudega. Süüakse samal päeval, sest seistes muutub lavašš pehmeks. Hoitakse kuni serveerimiseni külmkapis kaanega karbis. Serveeri külmalt.