Otse põhisisu juurde

Klassikalised kohupiimakorbid

Mäletan, kuidas väiksena ema alati kohupiimakorpe küpsetas. Need maitsesid nii hästi. Lapsepõlvele mõeldes, tulevad mulle alati meelde soojad kohupiimakorbid külma piimaga. Niisiis otsustasin välja otsida oma ema retseptikogu ning tema retsepti järgi kohupiimakorpe valmistada. Ahjust saiakesi välja võttes, pettusin endas täielikult. Olin nii nördinud, sest need ei õnnestunud nii, nagu minu emal. Samas kiitis neid kogu minu pere ja need kadusid laualt imekiirelt.



Tainas

500 g jahu
2 dl piima
100 g suhkrut
25 g pärmi
100 g  võid
näpuotsaga soola

Täidis

500 g teralist kohupiima
1-1,5 tl vanillisuhkrut
80 g suhkrut
2 muna
2 spl jahu
soovi korral sidrunikoort ja -mahla

Valmistamine

Kuumuta piim koos võiga käesoojaks ehk umbes 37°, või ei pea täielikult ära sulama. Hõõru pärm koos suhkru ja soolaga ühtlaseks. Lisa tasahaaval segule juurde piim koos võiga, kuid ole ettevaatlik, et pärmiseeni ära ei tapaks. Vastasel juhul tainas ei kerki. Lisa vähehaaval juurde jahu. Sõtku tainast seni, kuni see käe ja kausi küljest lahti lööb. Lase taignal rätiku all soojas kohas umbes pool tundi kerkida.

Kui tainas kerkib, valmista täidis. Täidise valmistamiseks sega kõik komponendid ühtlaseks seguks. 
Kui tainas on kerkinud, vormi sellest ahjuplaadile pisikesed pallikesed ning jäta veidikeseks veel kerkima. Suru klaasipõhjaga pallidesse süvendid, kuhu panna kohupiimatäidis. Suru klaasiga põhi võimalikult õhukeseks. Õige kohupiimakorp on kohupiimane, mitte saiane! Täida süvendid kohupiimatäidisega. Küpseta korpe ahjus 200° juures umbes 12-15 minutit. Raputa peale tuhksuhkrut.







Populaarsed postitused sellest blogist

Tervislik kõrvitsapüreesupp

Üks maitsvamaid mooduseid koduste kõrvitsate ärakasutamiseks on isuäratav ja tervislik püreesupp.  Kõrvits on uksumatult rikas meile oluliste antioksüdantide ja vitamiinide poolest, lisaks üks madalama kalorsusega köögivili. See tagasihoidlik koduses majapidamises kasvatav madala kalorsusega köögivili sisaldab A,C,E- vitamiine. Kõrvits on üks võimas looduslik antioksüdant, mida meie keha vajab, et säilitada tervislik nahk ning limaskestad.  Kõrvitsapüreesupi versioone on nii palju erinevaid, kuid mina otsustasin kõige tavalisema retsepti kasuks, mille leidsin Femini.ee kodulehelt. Koostisosad: 1 l vett 1 puljongikuubik 350 g kõrvitsat  79 g porgandit  90 g kartulit  60 g sibulat  Kõrvitsaseemned (vastavalt soovile) Pipar maitse järgi Valmistamine: Haki sibul,  kõrvits, porgand ja kartul peeneks.  Pruunista veidi paksupõhjalises potis sibul ja kõrvits, lisa vesi ning muud koostisained. Keeda õrnal tulel niikaua kuniks kõik pehme. ...

Brownie'i põhjaga toorjuustukook küpsisetaigna kattega

Kuna ma armastan toorjuustukooke ning šokolaadi, on see kook just minu, kui magusasõbra, vaieldamatu lemmik. Tegin selle koogi enda sünnipäevaks, see maitses kõigile. Kook on ise väga magus, kuid kook peabki olema magus! Ühe ampsuga saad sa mitu maitseelamust. INGREDIENTS BROWNIE : 115 g võid, ilma soolata 130g šokolaadinööpe 225g suhkrut 2  muna 60ml piima 120g jahu TOORJUUSTU KIHT: 540g toorjuustu, toatemperatuuril 150g suhkrut 3  muna 1  spl vanillisuhkrut 150g kreeka jogurtit COOKIE DOUGH LAYER: 115g võid, toatemperatuuril! 100g valget suhkrut 100g pruuni suhkrut 150g kondenspiima 1 spl vanillisuhkrut 120g jahu 1/2   tl soola 170g šokolaadinööpe BROWNIE : Kuumutage ahju 180 kraadini. Määrige lahtikäiv koogivorm võiga kokku. Sulatage või ja šokolaad kastrulis, madalal kuumusel, sageli segades. Lülitage kuumus välja ning laske jahtuda 5-10 minutit. Segamisnõusse lisage sulatatud šokolaadi segu, piim ja munad, vispeld...

Mustikakook kaerapõhjal

See maitseelamus sisaldab mitmeid häid asju. Mustikad toetavad seedimist ja silmanägemist ning samuti aitavad need turgutada mälu ja ajutegevust .  Kaerahelvestest saame rikkalikult ja organismile soodsas vahekorras süsivesikuid, väärtuslikke valke, kiudaineid, vitamiine ja mineraale. Eriti väärtuslikuks peetakse kaera lahustuvaid kiudaineid, mille toimel saame lahti hulgast halvast kolesteroolist ja hoiame vere suhkrusisalduse normis.  PÕHI  70 g Pehme või  1 dl Sukur 1 tl Vanillsuhkur  2 tk Väike muna  2.5 dl Täisterakaerahelbed  2.5 dl Nisujahu  TÄIDIS  3 dl Külmutatud või värsked mustikad  4 spl (Tuhk)suhkur  1 spl Kartulitärklis  Valmistamine Hõõru või suhkruga pehmeks, sega hulka vanillsuhkur ja munad. Lisa kaerahelbed ja jahu, sega ühtlaseks tainaks. Vooderda 24 cm pirukavorm küpsetuspaberiga ja suru tainas vormi põhja, jättes u 2 cm kõrgused ääred. Torka kahvliga koogipõhja augud ja küpseta 200 kraad...