Mäletan, kuidas väiksena ema alati kohupiimakorpe küpsetas. Need maitsesid nii hästi. Lapsepõlvele mõeldes, tulevad mulle alati meelde soojad kohupiimakorbid külma piimaga. Niisiis otsustasin välja otsida oma ema retseptikogu ning tema retsepti järgi kohupiimakorpe valmistada. Ahjust saiakesi välja võttes, pettusin endas täielikult. Olin nii nördinud, sest need ei õnnestunud nii, nagu minu emal. Samas kiitis neid kogu minu pere ja need kadusid laualt imekiirelt.
Tainas
500 g jahu
2 dl piima
100 g suhkrut
25 g pärmi
100 g võid
näpuotsaga soola
Täidis
500 g teralist kohupiima
1-1,5 tl vanillisuhkrut
80 g suhkrut
2 muna
2 spl jahu
soovi korral sidrunikoort ja -mahla
Valmistamine
Kuumuta piim koos võiga käesoojaks ehk umbes 37°, või ei pea täielikult ära sulama. Hõõru pärm koos suhkru ja soolaga ühtlaseks. Lisa tasahaaval segule juurde piim koos võiga, kuid ole ettevaatlik, et pärmiseeni ära ei tapaks. Vastasel juhul tainas ei kerki. Lisa vähehaaval juurde jahu. Sõtku tainast seni, kuni see käe ja kausi küljest lahti lööb. Lase taignal rätiku all soojas kohas umbes pool tundi kerkida.
Kui tainas kerkib, valmista täidis. Täidise valmistamiseks sega kõik komponendid ühtlaseks seguks.
Kui tainas on kerkinud, vormi sellest ahjuplaadile pisikesed pallikesed ning jäta veidikeseks veel kerkima. Suru klaasipõhjaga pallidesse süvendid, kuhu panna kohupiimatäidis. Suru klaasiga põhi võimalikult õhukeseks. Õige kohupiimakorp on kohupiimane, mitte saiane! Täida süvendid kohupiimatäidisega. Küpseta korpe ahjus 200° juures umbes 12-15 minutit. Raputa peale tuhksuhkrut.