Otse põhisisu juurde

Patuvaba šokolaadikook

Kes meist ei armastaks magusat? Me kõik teame, et kookidele ja teistele energia- ning kaloririkastele magustoitudele on keeruline vastu panna ning paljud meist otsivad sellele alternatiive. Internetis on palju erinevaid ning huvitavaid retsepte, mis on nö patuvabad. Need on ideaalsed just neile, kes tahavad enda toitumises midagi muuta või hoopis midagi uut proovida. Kuid alati tuleb selliste magusroogade puhul arvestada sellega, et nende maitsed erinevad tunduvalt tavalistest kookidest. Need ei ole nii magusad ning samuti on koostisosad mõnel määral kallimad. 

Üheks neist on patuvaba šokolaadikook, mille koostisesse ei kuulu jahu ning mille koostisosad on kalorivaesemad. Sellised road ei meeldi kõigile ning samuti peab koostisosadeks valima endale kõige meeldivamad, millega uusi retsepte katsetada. Kõik ei pruugi esimese korraga õnnestuda, kuid eks harjutamine teebki meistriks. Retsepti leidsin internetist, kuid vahetasin välja mõned koostisosad, mistõttu on tulemus ka veidi teistsugune.


Koostisosad:
8 muna
40-50g kakaod
5 sl kookosõli
40g kookospalmisuhkrut (kasutasin pruuni)
2 küpset banaani
100g purustatud pähkleid (kasutasin mandleid)
näpuotsatäis soola

Valmistamine: 
Soojenda ahi 180 kraadini. Sega saumikseriga banaanid, munakollased, kookospalmisuhkur (pruun suhkur), kakao, kookosõli ja sool ühtlaseks massiks. Purusta pähklid ning lisa segule. Vahusta munavalged ning sega saadud segu ettevaatlikult taina sisse. Küpseta 20, maksimaalselt 25 minutit. Kui kook tundub kergelt toores, siis külmkapis läheb see mõnusaks. Jahuta toatemperatuuril ning pane seejärel külmkappi. Peale võib soovi korral raputada ka tuhksuhkrut ning kaunistada meelepäraselt.








Populaarsed postitused sellest blogist

Tervislik kõrvitsapüreesupp

Üks maitsvamaid mooduseid koduste kõrvitsate ärakasutamiseks on isuäratav ja tervislik püreesupp.  Kõrvits on uksumatult rikas meile oluliste antioksüdantide ja vitamiinide poolest, lisaks üks madalama kalorsusega köögivili. See tagasihoidlik koduses majapidamises kasvatav madala kalorsusega köögivili sisaldab A,C,E- vitamiine. Kõrvits on üks võimas looduslik antioksüdant, mida meie keha vajab, et säilitada tervislik nahk ning limaskestad.  Kõrvitsapüreesupi versioone on nii palju erinevaid, kuid mina otsustasin kõige tavalisema retsepti kasuks, mille leidsin Femini.ee kodulehelt. Koostisosad: 1 l vett 1 puljongikuubik 350 g kõrvitsat  79 g porgandit  90 g kartulit  60 g sibulat  Kõrvitsaseemned (vastavalt soovile) Pipar maitse järgi Valmistamine: Haki sibul,  kõrvits, porgand ja kartul peeneks.  Pruunista veidi paksupõhjalises potis sibul ja kõrvits, lisa vesi ning muud koostisained. Keeda õrnal tulel niikaua kuniks kõik pehme. ...

Toorjuustukook Marianne kommidega

Mulle meeldib väga erinevaid kooke valmistada. Varem arvasin alati, et soolased toidud õnnestuvad mul paremini, kuid viimasel ajal olen märganud ennast järjest enam kooke valmistamas. Toorjuustukoogid on minu lemmikud. Neid on nii lihtne valmistada ja nendega pole võimalik alt minna. Leidsin retseptiveebist Toidutare toorjuustukoogi retsepti, mis tundus minu jaoks huvitav. Otsustasin seda koheselt ise järgi proovida. Tegin retseptis paar muudatust. Näiteks soovitan põhja teha kahekordse kogusega. Samuti ei pea ma vajalikuks lisada toorjuustutäidisele suhkrut, sest Milka toorjuust on juba ise piisavalt magus. Põhi 150 g Digestive küpsiseid 50 g võid 30 g tumedat šokolaadi (70%-line) Täidis 525 g ehk 3 karpi Philadelphia Milka toorjuustu 2 dl rõõsk koort 70 g tumedat šokolaadi 70 g Marianne crushi või purustatud Marianne komme 0,5 tl vanillisuhkrut 5 želatiinilehte Kaunistuseks valget šokolaadi ja vaarikaid Valmistamine Purusta küpsised, kasutades g...

Lavaširullid

Populaarne ja lihtne valmistada ning äärmiselt palju erinevaid viise, kuidas teha. Ideaalne suupiste, kui külalised on tulekul. Koostisosad: 2 tortillat või  1 suur õhuke lavašš 100 g murulauguga maitsestatud toorjuustu  rohelist lehtsalatit Singitäidis: 50 g viilustatud sinki (peeneks hakitud) 50 g viilustatud juustu (peeneks hakitud)  1 tükeldatud tomat  2 dl paksemat majoneesi Valmistamine: Tortilla või lavašš laotatakse lauale. Ühele poolele määritakse õhuke kiht toorjuustu ja kaetakse salatilehtedega. Tükeldatud täidiseained segatakse omavahel ja määritakse pool segust salatilehtedele. Lavašš keeratakse hästi tihedalt rulli ja lõigatakse tükkideks. Võib kinnitada suupistetikkudega. Süüakse samal päeval, sest seistes muutub lavašš pehmeks. Hoitakse kuni serveerimiseni külmkapis kaanega karbis. Serveeri külmalt.