Otse põhisisu juurde

Maitseelamused välismaalt

Olen käinud päris paljudes erinevates kohtades reisimas, siis olen mõningaid toite üles pildistanud. Toite leidub minu lemmikutest reisisihtkohtadest: Ameerikast, Dubaist ja Pariisist.

Pariis:

Kuna kohalikud käivad enamasti väljas söömas, eriti hommikuti, siis otsustasin proovida ka nende põhilist hommikusööki. Iga hommik käisime erinevates restoranides ja hommikumenüü oli igal pool sama. 

Hommikumenüü: 

  • Munapuder (vedelamat tüüpi)
  • Tavaliselt oli 3 erinevat saiakest (võicroissant, rosinasaiake, šokolaadisaiake)
  • Värskelt pressitud apelsinimahl
  • Omal vabalt valikul kohvi
See oli üks kindel menüü, sai võtta kogu komplekti koos, mitte üksikult. Väga omane Pariisile. Sellise hommikusöögi hind oli kuskil 40 eurot.

Dubai: 

Minu üks lemmikumaid kohti on Araabia Ühendemiraadid. Seal sain väga hea maitseelamuse maailma tippkoka Gordon Ramsay restoranis. Kuna Dubais saab kõike ja sealset omapärast konkreetset toitu pole, siis väga hea mulje jättis mulle roog ´´Surf and turf´´ ehk siis veise liha tükk ja krabi liha. 

´´Surf and turf´´
Maitsestatud veiseliha tükk, mis oli väga mahlane ja mille küpsetus aste oli medium ehk keskmine. Krabi oli pealt lahti lõigatud ning ära maitsestatud. Krabi liha oli pehme ja kerge, täielik delikatess. 
Kõrvale oli lisatud hooaja roheline, mis oli maitsestatud hapuka kastmega. Kõrval topsis oli vürtsikas kaste, liha juurde.





















Ameerika: 

Ameerikast jäi mulle meelde üks tõeliselt hea juustukook Oreo küpsistega. Seda sõin restoranis ´´ The Cheesecake Factory´´, mis asub Miamis, Floridas. Koht on tuntud just oma erinevate juustukookide poolest. Kook oli tõeliselt magus ja rammus. 


Populaarsed postitused sellest blogist

Tervislik kõrvitsapüreesupp

Üks maitsvamaid mooduseid koduste kõrvitsate ärakasutamiseks on isuäratav ja tervislik püreesupp.  Kõrvits on uksumatult rikas meile oluliste antioksüdantide ja vitamiinide poolest, lisaks üks madalama kalorsusega köögivili. See tagasihoidlik koduses majapidamises kasvatav madala kalorsusega köögivili sisaldab A,C,E- vitamiine. Kõrvits on üks võimas looduslik antioksüdant, mida meie keha vajab, et säilitada tervislik nahk ning limaskestad.  Kõrvitsapüreesupi versioone on nii palju erinevaid, kuid mina otsustasin kõige tavalisema retsepti kasuks, mille leidsin Femini.ee kodulehelt. Koostisosad: 1 l vett 1 puljongikuubik 350 g kõrvitsat  79 g porgandit  90 g kartulit  60 g sibulat  Kõrvitsaseemned (vastavalt soovile) Pipar maitse järgi Valmistamine: Haki sibul,  kõrvits, porgand ja kartul peeneks.  Pruunista veidi paksupõhjalises potis sibul ja kõrvits, lisa vesi ning muud koostisained. Keeda õrnal tulel niikaua kuniks kõik pehme. ...

Toorjuustukook Marianne kommidega

Mulle meeldib väga erinevaid kooke valmistada. Varem arvasin alati, et soolased toidud õnnestuvad mul paremini, kuid viimasel ajal olen märganud ennast järjest enam kooke valmistamas. Toorjuustukoogid on minu lemmikud. Neid on nii lihtne valmistada ja nendega pole võimalik alt minna. Leidsin retseptiveebist Toidutare toorjuustukoogi retsepti, mis tundus minu jaoks huvitav. Otsustasin seda koheselt ise järgi proovida. Tegin retseptis paar muudatust. Näiteks soovitan põhja teha kahekordse kogusega. Samuti ei pea ma vajalikuks lisada toorjuustutäidisele suhkrut, sest Milka toorjuust on juba ise piisavalt magus. Põhi 150 g Digestive küpsiseid 50 g võid 30 g tumedat šokolaadi (70%-line) Täidis 525 g ehk 3 karpi Philadelphia Milka toorjuustu 2 dl rõõsk koort 70 g tumedat šokolaadi 70 g Marianne crushi või purustatud Marianne komme 0,5 tl vanillisuhkrut 5 želatiinilehte Kaunistuseks valget šokolaadi ja vaarikaid Valmistamine Purusta küpsised, kasutades g...

Lavaširullid

Populaarne ja lihtne valmistada ning äärmiselt palju erinevaid viise, kuidas teha. Ideaalne suupiste, kui külalised on tulekul. Koostisosad: 2 tortillat või  1 suur õhuke lavašš 100 g murulauguga maitsestatud toorjuustu  rohelist lehtsalatit Singitäidis: 50 g viilustatud sinki (peeneks hakitud) 50 g viilustatud juustu (peeneks hakitud)  1 tükeldatud tomat  2 dl paksemat majoneesi Valmistamine: Tortilla või lavašš laotatakse lauale. Ühele poolele määritakse õhuke kiht toorjuustu ja kaetakse salatilehtedega. Tükeldatud täidiseained segatakse omavahel ja määritakse pool segust salatilehtedele. Lavašš keeratakse hästi tihedalt rulli ja lõigatakse tükkideks. Võib kinnitada suupistetikkudega. Süüakse samal päeval, sest seistes muutub lavašš pehmeks. Hoitakse kuni serveerimiseni külmkapis kaanega karbis. Serveeri külmalt.