Mulle meeldib väga erinevaid kooke valmistada. Varem arvasin alati, et soolased toidud õnnestuvad mul paremini, kuid viimasel ajal olen märganud ennast järjest enam kooke valmistamas. Toorjuustukoogid on minu lemmikud. Neid on nii lihtne valmistada ja nendega pole võimalik alt minna. Leidsin retseptiveebist Toidutare toorjuustukoogi retsepti, mis tundus minu jaoks huvitav. Otsustasin seda koheselt ise järgi proovida. Tegin retseptis paar muudatust. Näiteks soovitan põhja teha kahekordse kogusega. Samuti ei pea ma vajalikuks lisada toorjuustutäidisele suhkrut, sest Milka toorjuust on juba ise piisavalt magus.
Põhi
150 g Digestive küpsiseid
50 g võid
30 g tumedat šokolaadi (70%-line)
Täidis
525 g ehk 3 karpi Philadelphia Milka toorjuustu
2 dl rõõsk koort
70 g tumedat šokolaadi
70 g Marianne crushi või purustatud Marianne komme
0,5 tl vanillisuhkrut
5 želatiinilehte
Kaunistuseks valget šokolaadi ja vaarikaid
Valmistamine
Purusta küpsised, kasutades grip kotti ja taignarulli. Sulata vesivannil šokolaad ja või ning lisa see küpsisepuru hulka. Sega ühtlaseks seguks. Suru saadud mass lahtikäiva koogivormi põhja (soovitan kasutada 24 cm läbimõõduga koogivormi). Pane vorm külmkappi.
Sega kokku toorjuust vanillisuhkru ja purustatud Marianne kommidega. Vahusta vahukoor ning sega see ettevaatlikult toorjuustuseguga. Sulata vesivannil šokolaad ning lase sellel veidike jahtuda. Sega õrnalt šokolaad toorjuustusegusse. Paisuta želatiinilehti umbes 5 minutit külmas vees. Pigista lehed veest kuivaks ning sulata need vesivannil. Lase želatiinil veidike jahtuda. Kui hakkad želatiini toorjuustu sekka segama, võta veidi toorjuustusegu ning sega see esmalt želatiiniga. Seejärel lisa želatiiniga segatud toorjuustusegu kogu koogitäidisega. Lase koogil külmkapis üleöö taheneda.
Järgmisel hommikul sulata valge šokolaad vesivannil ning kaunista kook sellega. Lisa ka vaarikaid.