Otse põhisisu juurde

Toorjuustukook Marianne kommidega

Mulle meeldib väga erinevaid kooke valmistada. Varem arvasin alati, et soolased toidud õnnestuvad mul paremini, kuid viimasel ajal olen märganud ennast järjest enam kooke valmistamas. Toorjuustukoogid on minu lemmikud. Neid on nii lihtne valmistada ja nendega pole võimalik alt minna. Leidsin retseptiveebist Toidutare toorjuustukoogi retsepti, mis tundus minu jaoks huvitav. Otsustasin seda koheselt ise järgi proovida. Tegin retseptis paar muudatust. Näiteks soovitan põhja teha kahekordse kogusega. Samuti ei pea ma vajalikuks lisada toorjuustutäidisele suhkrut, sest Milka toorjuust on juba ise piisavalt magus.


Põhi

150 g Digestive küpsiseid
50 g võid
30 g tumedat šokolaadi (70%-line)

Täidis

525 g ehk 3 karpi Philadelphia Milka toorjuustu
2 dl rõõsk koort
70 g tumedat šokolaadi
70 g Marianne crushi või purustatud Marianne komme
0,5 tl vanillisuhkrut
5 želatiinilehte

Kaunistuseks valget šokolaadi ja vaarikaid

Valmistamine

Purusta küpsised, kasutades grip kotti ja taignarulli. Sulata vesivannil šokolaad ja või ning lisa see küpsisepuru hulka. Sega ühtlaseks seguks. Suru saadud mass lahtikäiva koogivormi põhja (soovitan kasutada 24 cm läbimõõduga koogivormi). Pane vorm külmkappi.
Sega kokku toorjuust vanillisuhkru ja purustatud Marianne kommidega. Vahusta vahukoor ning sega see ettevaatlikult toorjuustuseguga. Sulata vesivannil šokolaad ning lase sellel veidike jahtuda. Sega õrnalt šokolaad toorjuustusegusse. Paisuta želatiinilehti umbes 5 minutit külmas vees. Pigista lehed veest kuivaks ning sulata need vesivannil. Lase želatiinil veidike jahtuda. Kui hakkad želatiini toorjuustu sekka segama, võta veidi toorjuustusegu ning sega see esmalt želatiiniga. Seejärel lisa želatiiniga segatud toorjuustusegu kogu koogitäidisega. Lase koogil külmkapis üleöö taheneda.
Järgmisel hommikul sulata valge šokolaad vesivannil ning kaunista kook sellega. Lisa ka vaarikaid.





Populaarsed postitused sellest blogist

Tervislik kõrvitsapüreesupp

Üks maitsvamaid mooduseid koduste kõrvitsate ärakasutamiseks on isuäratav ja tervislik püreesupp.  Kõrvits on uksumatult rikas meile oluliste antioksüdantide ja vitamiinide poolest, lisaks üks madalama kalorsusega köögivili. See tagasihoidlik koduses majapidamises kasvatav madala kalorsusega köögivili sisaldab A,C,E- vitamiine. Kõrvits on üks võimas looduslik antioksüdant, mida meie keha vajab, et säilitada tervislik nahk ning limaskestad.  Kõrvitsapüreesupi versioone on nii palju erinevaid, kuid mina otsustasin kõige tavalisema retsepti kasuks, mille leidsin Femini.ee kodulehelt. Koostisosad: 1 l vett 1 puljongikuubik 350 g kõrvitsat  79 g porgandit  90 g kartulit  60 g sibulat  Kõrvitsaseemned (vastavalt soovile) Pipar maitse järgi Valmistamine: Haki sibul,  kõrvits, porgand ja kartul peeneks.  Pruunista veidi paksupõhjalises potis sibul ja kõrvits, lisa vesi ning muud koostisained. Keeda õrnal tulel niikaua kuniks kõik pehme. ...

Brownie'i põhjaga toorjuustukook küpsisetaigna kattega

Kuna ma armastan toorjuustukooke ning šokolaadi, on see kook just minu, kui magusasõbra, vaieldamatu lemmik. Tegin selle koogi enda sünnipäevaks, see maitses kõigile. Kook on ise väga magus, kuid kook peabki olema magus! Ühe ampsuga saad sa mitu maitseelamust. INGREDIENTS BROWNIE : 115 g võid, ilma soolata 130g šokolaadinööpe 225g suhkrut 2  muna 60ml piima 120g jahu TOORJUUSTU KIHT: 540g toorjuustu, toatemperatuuril 150g suhkrut 3  muna 1  spl vanillisuhkrut 150g kreeka jogurtit COOKIE DOUGH LAYER: 115g võid, toatemperatuuril! 100g valget suhkrut 100g pruuni suhkrut 150g kondenspiima 1 spl vanillisuhkrut 120g jahu 1/2   tl soola 170g šokolaadinööpe BROWNIE : Kuumutage ahju 180 kraadini. Määrige lahtikäiv koogivorm võiga kokku. Sulatage või ja šokolaad kastrulis, madalal kuumusel, sageli segades. Lülitage kuumus välja ning laske jahtuda 5-10 minutit. Segamisnõusse lisage sulatatud šokolaadi segu, piim ja munad, vispeld...

Mustikakook kaerapõhjal

See maitseelamus sisaldab mitmeid häid asju. Mustikad toetavad seedimist ja silmanägemist ning samuti aitavad need turgutada mälu ja ajutegevust .  Kaerahelvestest saame rikkalikult ja organismile soodsas vahekorras süsivesikuid, väärtuslikke valke, kiudaineid, vitamiine ja mineraale. Eriti väärtuslikuks peetakse kaera lahustuvaid kiudaineid, mille toimel saame lahti hulgast halvast kolesteroolist ja hoiame vere suhkrusisalduse normis.  PÕHI  70 g Pehme või  1 dl Sukur 1 tl Vanillsuhkur  2 tk Väike muna  2.5 dl Täisterakaerahelbed  2.5 dl Nisujahu  TÄIDIS  3 dl Külmutatud või värsked mustikad  4 spl (Tuhk)suhkur  1 spl Kartulitärklis  Valmistamine Hõõru või suhkruga pehmeks, sega hulka vanillsuhkur ja munad. Lisa kaerahelbed ja jahu, sega ühtlaseks tainaks. Vooderda 24 cm pirukavorm küpsetuspaberiga ja suru tainas vormi põhja, jättes u 2 cm kõrgused ääred. Torka kahvliga koogipõhja augud ja küpseta 200 kraad...