Kui mustikad metsast korjatud, siis tuleb nendega midagi peale hakata. Mina tegin mustika-purukoogi, mis oli nii hea ja suvine. Peale sulatasin ka veidi valget šokolaadi. Retsepti sain Kokkama Ragnega blogist.
Koogipuru:
3 dl jahu
1 dl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
150 g võid
Täidis:
2 muna
1 dl suhkrut
3 sl jahu (kuhjaga)
150 g hapukoort
150 g mustikaid
Koogipuru:
3 dl jahu
1 dl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
150 g võid
Täidis:
2 muna
1 dl suhkrut
3 sl jahu (kuhjaga)
150 g hapukoort
150 g mustikaid
Koogipuru valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa või ning näpi kõik purutaoliseks massiks. Määri vorm (20x28cm oli minul) võiga ning puista umbes pool segust (või veidi rohkem) vormi.
Täidise valmistamiseks vahusta munad. Sega kokku suhkur ja jahu ning lisa need munade vahustamist jätkates kaussi. Lisa vahustades juurde ka hapukoor. Seejärel sega lusikaga sisse mustikad. Vala täidis vormi ning puista peale ülejäänud koogipuru. Küpseta 180 kraadi juures u 40 minutit.