Otse põhisisu juurde

Mahlane mustika-purukook

Kui mustikad metsast korjatud, siis tuleb nendega midagi peale hakata. Mina tegin mustika-purukoogi, mis oli nii hea ja suvine. Peale sulatasin ka veidi valget šokolaadi. Retsepti sain Kokkama Ragnega blogist.



Koogipuru:
3 dl jahu
1 dl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
150 g võid


Täidis:
2 muna
1 dl suhkrut

3 sl jahu (kuhjaga)
150 g hapukoort
150 g mustikaid


Koogipuru valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa või ning näpi kõik purutaoliseks massiks. Määri vorm (20x28cm oli minul) võiga ning puista umbes pool segust (või veidi rohkem) vormi. 

Täidise valmistamiseks vahusta munad. Sega kokku suhkur ja jahu ning lisa need munade vahustamist jätkates kaussi. Lisa vahustades juurde ka hapukoor. Seejärel sega lusikaga sisse mustikad. Vala täidis vormi ning puista peale ülejäänud koogipuru. Küpseta 180 kraadi juures u 40 minutit.

Populaarsed postitused sellest blogist

Tervislik kõrvitsapüreesupp

Üks maitsvamaid mooduseid koduste kõrvitsate ärakasutamiseks on isuäratav ja tervislik püreesupp.  Kõrvits on uksumatult rikas meile oluliste antioksüdantide ja vitamiinide poolest, lisaks üks madalama kalorsusega köögivili. See tagasihoidlik koduses majapidamises kasvatav madala kalorsusega köögivili sisaldab A,C,E- vitamiine. Kõrvits on üks võimas looduslik antioksüdant, mida meie keha vajab, et säilitada tervislik nahk ning limaskestad.  Kõrvitsapüreesupi versioone on nii palju erinevaid, kuid mina otsustasin kõige tavalisema retsepti kasuks, mille leidsin Femini.ee kodulehelt. Koostisosad: 1 l vett 1 puljongikuubik 350 g kõrvitsat  79 g porgandit  90 g kartulit  60 g sibulat  Kõrvitsaseemned (vastavalt soovile) Pipar maitse järgi Valmistamine: Haki sibul,  kõrvits, porgand ja kartul peeneks.  Pruunista veidi paksupõhjalises potis sibul ja kõrvits, lisa vesi ning muud koostisained. Keeda õrnal tulel niikaua kuniks kõik pehme. ...

Lavaširullid

Populaarne ja lihtne valmistada ning äärmiselt palju erinevaid viise, kuidas teha. Ideaalne suupiste, kui külalised on tulekul. Koostisosad: 2 tortillat või  1 suur õhuke lavašš 100 g murulauguga maitsestatud toorjuustu  rohelist lehtsalatit Singitäidis: 50 g viilustatud sinki (peeneks hakitud) 50 g viilustatud juustu (peeneks hakitud)  1 tükeldatud tomat  2 dl paksemat majoneesi Valmistamine: Tortilla või lavašš laotatakse lauale. Ühele poolele määritakse õhuke kiht toorjuustu ja kaetakse salatilehtedega. Tükeldatud täidiseained segatakse omavahel ja määritakse pool segust salatilehtedele. Lavašš keeratakse hästi tihedalt rulli ja lõigatakse tükkideks. Võib kinnitada suupistetikkudega. Süüakse samal päeval, sest seistes muutub lavašš pehmeks. Hoitakse kuni serveerimiseni külmkapis kaanega karbis. Serveeri külmalt.

Brownie'i põhjaga toorjuustukook küpsisetaigna kattega

Kuna ma armastan toorjuustukooke ning šokolaadi, on see kook just minu, kui magusasõbra, vaieldamatu lemmik. Tegin selle koogi enda sünnipäevaks, see maitses kõigile. Kook on ise väga magus, kuid kook peabki olema magus! Ühe ampsuga saad sa mitu maitseelamust. INGREDIENTS BROWNIE : 115 g võid, ilma soolata 130g šokolaadinööpe 225g suhkrut 2  muna 60ml piima 120g jahu TOORJUUSTU KIHT: 540g toorjuustu, toatemperatuuril 150g suhkrut 3  muna 1  spl vanillisuhkrut 150g kreeka jogurtit COOKIE DOUGH LAYER: 115g võid, toatemperatuuril! 100g valget suhkrut 100g pruuni suhkrut 150g kondenspiima 1 spl vanillisuhkrut 120g jahu 1/2   tl soola 170g šokolaadinööpe BROWNIE : Kuumutage ahju 180 kraadini. Määrige lahtikäiv koogivorm võiga kokku. Sulatage või ja šokolaad kastrulis, madalal kuumusel, sageli segades. Lülitage kuumus välja ning laske jahtuda 5-10 minutit. Segamisnõusse lisage sulatatud šokolaadi segu, piim ja munad, vispeld...