Väga lihtsalt ning kiirelt on võimalik endale või peolauale midagi head küpsetada. Valikuid on palju ning kaneelisaiad lähevad alati peale. Nende valmistamine on imelihtne ning sama kiirelt kaovad need taldrikult. Internetist leiab mitmeid erinevaid retsepte, mitmete erinevate valmistusviisidega. Mina teen tavaliselt enda saiakesed lehttaignast, kuhu lisan või, suhkru ning kaneeli. Peale raputan tuhksuhkrut. Valmistamisel võid kasutada ka mõnda teist taignat ning samuti võib selle ise teha, kuid mina olen läinud lihtsamat teed pidi.
Koostisosad:
Lehttaigen
Kaneel
Suhkur
Või
Retsept:
Sulata või mikrolaineahjus. Sega kokku suhkur ja kaneel (võib ka eraldi taignale lisada). Rulli lehttaigna lehed õhemaks ning määri nendele sulatatud või. Raputa rohkelt suhkrut ja kaneeli ning keera taignast ühtlane rull. Lõika paraja suurusega sektorid. Kuumuta ahi 180 kraadi juures ning pane kaneelisaiad ahju. Küpseta kuni saiad võtavad kuldse ilme. Raputa peale ka tuhksuhkrut, mis annab saiadele mõnusa magusa maitse.
Koostisosad:
Lehttaigen
Kaneel
Suhkur
Või
Retsept:
Sulata või mikrolaineahjus. Sega kokku suhkur ja kaneel (võib ka eraldi taignale lisada). Rulli lehttaigna lehed õhemaks ning määri nendele sulatatud või. Raputa rohkelt suhkrut ja kaneeli ning keera taignast ühtlane rull. Lõika paraja suurusega sektorid. Kuumuta ahi 180 kraadi juures ning pane kaneelisaiad ahju. Küpseta kuni saiad võtavad kuldse ilme. Raputa peale ka tuhksuhkrut, mis annab saiadele mõnusa magusa maitse.