Kõige klassikalisem toorjuustukook sobib igale maitsele. Nii neile, kes eelistavad magusamat, kui ka neile kellele nii magus ei meeldi. Mulle meeldib väga rakendus Pinterest, kus ma saan inspiratsiooni erinevate kookide ja tortide kaunistamisel. Kuna tavaline toorjuustu kook on välimuse poolest igav saab selle muuta eriliseks kaunistades kook värskete marjadega, lisades šokolaadi ja muud mis teeb koogi heaks.
Koogi retsept:
Täidis:
8 Digestive küpsist
50 g sulatatud võid
75 g suhkrut
2 muna
400 g toorjuustu
0.5 tl vanilliekstrakti või 1 tl vanillisuhkrut
Kate:
100g tumedat šokolaadi
50 g vahukoort
Koogi retsept:
Täidis:
8 Digestive küpsist
50 g sulatatud võid
75 g suhkrut
2 muna
400 g toorjuustu
0.5 tl vanilliekstrakti või 1 tl vanillisuhkrut
Kate:
100g tumedat šokolaadi
50 g vahukoort
Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmkappi ootele.
Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda.
Sulata šokolaad koos vahukoorega, lase jahtuda ning sega ja lisa koogile.
Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda. Kaunistada võib vabalt valitud lemmikutega. Mina lisasin mustikaid, maasikaid ja Oreo küpsiseid. Silmailuks on lisatud piparmündilehti ja gerbera õisi.
Head nautimist!