Kellel meist ei tule vahest isu ühe tavalise ja lihtsa šokolaadi koogi järgi? Olen seda šokolaadikooki teinud juba väiksest peale. Minu lemmik kokaraamat oli Anna-Liisa kokaraamat, kus leidus väga lihtsaid ja häid retsepte. Proovisin sealt raamatust peaaegu kõike, kuid just see šokolaadi kook on mul pea luu sees. Olen mitmetel kordadel asendanud tavalise nisujahu toortatrajahu või täisterajahuga ja ka siis on kook väga maitsev tulnud.
Koostisosad:
200 g tumedat šokolaadi
200 g margariini
3 muna
2,5 dl suhkrut
3 dl nisujahu
KATE:
150 g šokolaadi
25 g margariini
1,5 dl vahukoort
KAUNISTAMISEKS:
hõbekuulikesi, marju jms
1. Põhja valmistamiseks sulata šokolaad ja margariin koos potis.
2. Klopi munad suhkruga vahule. Lisa jahu ja sega korralikult läbi. Seejärel lisa sulatatud šokolaad ning sega veel kord läbi.
3.Kalla tainas 26-28 cm läbimõõduga koogivormi, küpseta ahjus 200 kraadi juures 25 min.
4. Katte valmistamiseks sulata potis šokolaad ja margariin. Kui šokolaad on sulanud, võta pott tulelt. Lisa vahukoor ja sega läbi, kalla kate koogipõhjale. Kaunista.

200 g margariini
3 muna
2,5 dl suhkrut
3 dl nisujahu
KATE:
150 g šokolaadi
25 g margariini
1,5 dl vahukoort
KAUNISTAMISEKS:
hõbekuulikesi, marju jms
1. Põhja valmistamiseks sulata šokolaad ja margariin koos potis.
2. Klopi munad suhkruga vahule. Lisa jahu ja sega korralikult läbi. Seejärel lisa sulatatud šokolaad ning sega veel kord läbi.
3.Kalla tainas 26-28 cm läbimõõduga koogivormi, küpseta ahjus 200 kraadi juures 25 min.
4. Katte valmistamiseks sulata potis šokolaad ja margariin. Kui šokolaad on sulanud, võta pott tulelt. Lisa vahukoor ja sega läbi, kalla kate koogipõhjale. Kaunista.
