Otse põhisisu juurde

Tursk Jamie Oliveri paneeringus

Kala on väga kerge ja hõrk õhtusöök, mida valmistada. Koos kalaga sobib lisandiks tavaliselt kas riis, või köögiviljad. Mina tegin tursafileed Jamie Oliveri paneeringus ja lisasin juurde kuskussi koos lisanditega. Kuskussi on lihtne teha, samuti on see midagi teistmoodi tavalise riisi ja köögiviljade kõrval.

Koostisosad: 
2 tursafilee tükki
Maitseained (rosmariin, cayenne pipar, paprika maitseaine, sool, pipar, seesamiseemned)
Pärl kuskuss
1 porgand
Purgi herneid
25g võid
2 muna
Serveerimiseks tomatit.


Retsept:
Maitseainete kogused lisasin silma järgi, tugevamaid maitseaineid vähem. Paneeringusse lisasin järgmised maitseained: rosmariin, cayenne pipar, paprika maitseaine, sool, pipar, seesamiseemned.

Kuskuss:
Ajad vee keema, lisad veidi soola ja õli, võtad tulelt ära ja kallad pidevalt segades kuskussi juurde. Hoiad 2-3 minutit, siis paned väiksele tulele tagasi, segad sisse väikesteks tükkideks lõigatud või ning segad, kuni või sulanud. Segada tuleb hoolega, et tükki ei jääks.
Hiljem lisad riivitud porgandi viilud ning herned ja segad läbi.
Puhastad kala ära ja küpsetad ahjus 180 kraadi juures, nii et kala on pealt õrnalt kuldpruunikas. Seejärel klopid munad ja kastad filee sinna sisse ning hiljem paneeringusse, nii et kala ei paista ja kõik oleks paneeringuga koos. Praed filee tükid koos paneeringuga läbi. Serveeri kohe, lisa kõrvale kirsstomatid ja lisanditega kuskuss.

Head isu!

Populaarsed postitused sellest blogist

Tervislik kõrvitsapüreesupp

Üks maitsvamaid mooduseid koduste kõrvitsate ärakasutamiseks on isuäratav ja tervislik püreesupp.  Kõrvits on uksumatult rikas meile oluliste antioksüdantide ja vitamiinide poolest, lisaks üks madalama kalorsusega köögivili. See tagasihoidlik koduses majapidamises kasvatav madala kalorsusega köögivili sisaldab A,C,E- vitamiine. Kõrvits on üks võimas looduslik antioksüdant, mida meie keha vajab, et säilitada tervislik nahk ning limaskestad.  Kõrvitsapüreesupi versioone on nii palju erinevaid, kuid mina otsustasin kõige tavalisema retsepti kasuks, mille leidsin Femini.ee kodulehelt. Koostisosad: 1 l vett 1 puljongikuubik 350 g kõrvitsat  79 g porgandit  90 g kartulit  60 g sibulat  Kõrvitsaseemned (vastavalt soovile) Pipar maitse järgi Valmistamine: Haki sibul,  kõrvits, porgand ja kartul peeneks.  Pruunista veidi paksupõhjalises potis sibul ja kõrvits, lisa vesi ning muud koostisained. Keeda õrnal tulel niikaua kuniks kõik pehme. ...

Brownie'i põhjaga toorjuustukook küpsisetaigna kattega

Kuna ma armastan toorjuustukooke ning šokolaadi, on see kook just minu, kui magusasõbra, vaieldamatu lemmik. Tegin selle koogi enda sünnipäevaks, see maitses kõigile. Kook on ise väga magus, kuid kook peabki olema magus! Ühe ampsuga saad sa mitu maitseelamust. INGREDIENTS BROWNIE : 115 g võid, ilma soolata 130g šokolaadinööpe 225g suhkrut 2  muna 60ml piima 120g jahu TOORJUUSTU KIHT: 540g toorjuustu, toatemperatuuril 150g suhkrut 3  muna 1  spl vanillisuhkrut 150g kreeka jogurtit COOKIE DOUGH LAYER: 115g võid, toatemperatuuril! 100g valget suhkrut 100g pruuni suhkrut 150g kondenspiima 1 spl vanillisuhkrut 120g jahu 1/2   tl soola 170g šokolaadinööpe BROWNIE : Kuumutage ahju 180 kraadini. Määrige lahtikäiv koogivorm võiga kokku. Sulatage või ja šokolaad kastrulis, madalal kuumusel, sageli segades. Lülitage kuumus välja ning laske jahtuda 5-10 minutit. Segamisnõusse lisage sulatatud šokolaadi segu, piim ja munad, vispeld...

Mustikakook kaerapõhjal

See maitseelamus sisaldab mitmeid häid asju. Mustikad toetavad seedimist ja silmanägemist ning samuti aitavad need turgutada mälu ja ajutegevust .  Kaerahelvestest saame rikkalikult ja organismile soodsas vahekorras süsivesikuid, väärtuslikke valke, kiudaineid, vitamiine ja mineraale. Eriti väärtuslikuks peetakse kaera lahustuvaid kiudaineid, mille toimel saame lahti hulgast halvast kolesteroolist ja hoiame vere suhkrusisalduse normis.  PÕHI  70 g Pehme või  1 dl Sukur 1 tl Vanillsuhkur  2 tk Väike muna  2.5 dl Täisterakaerahelbed  2.5 dl Nisujahu  TÄIDIS  3 dl Külmutatud või värsked mustikad  4 spl (Tuhk)suhkur  1 spl Kartulitärklis  Valmistamine Hõõru või suhkruga pehmeks, sega hulka vanillsuhkur ja munad. Lisa kaerahelbed ja jahu, sega ühtlaseks tainaks. Vooderda 24 cm pirukavorm küpsetuspaberiga ja suru tainas vormi põhja, jättes u 2 cm kõrgused ääred. Torka kahvliga koogipõhja augud ja küpseta 200 kraad...