Kala on väga kerge ja hõrk õhtusöök, mida valmistada. Koos kalaga sobib lisandiks tavaliselt kas riis, või köögiviljad. Mina tegin tursafileed Jamie Oliveri paneeringus ja lisasin juurde kuskussi koos lisanditega. Kuskussi on lihtne teha, samuti on see midagi teistmoodi tavalise riisi ja köögiviljade kõrval.
Koostisosad:
2 tursafilee tükki
Maitseained (rosmariin, cayenne pipar, paprika maitseaine, sool, pipar, seesamiseemned)
Pärl kuskuss
1 porgand
Purgi herneid
25g võid
2 muna
Serveerimiseks tomatit.
Retsept:
Maitseainete kogused lisasin silma järgi, tugevamaid maitseaineid vähem. Paneeringusse lisasin järgmised maitseained: rosmariin, cayenne pipar, paprika maitseaine, sool, pipar, seesamiseemned.
Kuskuss:
Ajad vee keema, lisad veidi soola ja õli, võtad tulelt ära ja kallad pidevalt segades kuskussi juurde. Hoiad 2-3 minutit, siis paned väiksele tulele tagasi, segad sisse väikesteks tükkideks lõigatud või ning segad, kuni või sulanud. Segada tuleb hoolega, et tükki ei jääks.
Hiljem lisad riivitud porgandi viilud ning herned ja segad läbi.
Puhastad kala ära ja küpsetad ahjus 180 kraadi juures, nii et kala on pealt õrnalt kuldpruunikas. Seejärel klopid munad ja kastad filee sinna sisse ning hiljem paneeringusse, nii et kala ei paista ja kõik oleks paneeringuga koos. Praed filee tükid koos paneeringuga läbi. Serveeri kohe, lisa kõrvale kirsstomatid ja lisanditega kuskuss.
Head isu!
Koostisosad:
2 tursafilee tükki
Maitseained (rosmariin, cayenne pipar, paprika maitseaine, sool, pipar, seesamiseemned)
Pärl kuskuss
1 porgand
Purgi herneid
25g võid
2 muna
Serveerimiseks tomatit.
Retsept:
Maitseainete kogused lisasin silma järgi, tugevamaid maitseaineid vähem. Paneeringusse lisasin järgmised maitseained: rosmariin, cayenne pipar, paprika maitseaine, sool, pipar, seesamiseemned.
Kuskuss:
Ajad vee keema, lisad veidi soola ja õli, võtad tulelt ära ja kallad pidevalt segades kuskussi juurde. Hoiad 2-3 minutit, siis paned väiksele tulele tagasi, segad sisse väikesteks tükkideks lõigatud või ning segad, kuni või sulanud. Segada tuleb hoolega, et tükki ei jääks.
Hiljem lisad riivitud porgandi viilud ning herned ja segad läbi.
Puhastad kala ära ja küpsetad ahjus 180 kraadi juures, nii et kala on pealt õrnalt kuldpruunikas. Seejärel klopid munad ja kastad filee sinna sisse ning hiljem paneeringusse, nii et kala ei paista ja kõik oleks paneeringuga koos. Praed filee tükid koos paneeringuga läbi. Serveeri kohe, lisa kõrvale kirsstomatid ja lisanditega kuskuss.
Head isu!