Kohupiimakringel iirisega
Tainas:
2,5 dl piima
25g pärmi
100 g suhkrut
4 g soola
500 g jahu
90 g võid
2,5 dl piima
25g pärmi
100 g suhkrut
4 g soola
500 g jahu
90 g võid
Täidis:
400g kohupiima
400g kohupiima
rosinaid
kaneeli
Peale:
200g iiriseid (kiss)
röstitud pähkleid
Kuumuta piim käesoojuseks (37 kraadi). Hõõru pärm, suhkru ja soolaga ühtlaseks. Vala segades juurde piim. Lisa segades juurde jahu ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas rätiku all kerkida u 30 minutit. Täidise valmistamiseks sega komponendid omavahel ühtlaseks.
Kerkinud tainas pane jahusele lauale ning sõtku kergelt lahti. Seejärel rulli piklikuks tükiks. Määri peale kohupiima-rosinasegu ning rulli tainas pikemast servast kokku. Seejärel lõika pikuti rull pooleks ning põimi kokku neid rulle üksteisest üle tõstes. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile ning küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit. Peale küpsemist lase jahtuda.
Sulata potis iirise-kommid ning vala jahtunud kringile. Peale raputa röstitud pähkleid.